luni, 2 iunie 2014

Nu voi fi un om obișnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar!

Succesul...oare cine nu și-l dorește? Oare câți dintre noi știu cu adevărat ce înseamnă asta?
Și mai ales, oare câți vor fi capabili să zică la sfârșitul vieții că într-adevăr au avut parte de el!
Se spune că fiecare deține capacitatea necesară pentru a-l obține, însă trebuie să fim persoanele potrivite pentru a-l atrage. Valori interioare puternice, scopuri înalte, pasiune în tot ceea ce întreprindem, cunoașterea de sine, câteva lucruri ce trebuie bifate în lungul drum spre succes.
Ideea de succes este însă subiectivă. Fiecare om are o definiție a succesului și propriile criterii de apreciere. Felul în care privim succesul depinde de educația primită în familie, școală, de experiențele anterioare și cercul de oameni din jurul nostru, al căror comportament l-am adoptat și noi, toate constituind tiparul, modelul, programarea noastră.
Succesul poate însemna obținerea unui lucru important, relație de cuplu, slujbă etc.
Cum vede succesul o tânără de 23 de ani?
Ca pe un drum prăfuit de țară, bătătorit de ani de muncă, din loc în loc cu pârvonișuri, cu bolovani ce dăinuie de secole, mărăcini purtați de vânt, cu șerpuiri perfide, abateri, reveniri...ce duce în final spre o fântână. Un "axis mundi" al cunoașterii, al înțelegerii și acceptării de sine, o uniune a trupului cu spiritul și o contopire a dezamăgirilor cu visele împlinite.
De multe ori mi se pare că succesul este un gigantic puzzle. Ca și cum Dumnezeu ar fi rupt imaginea ta despre succes în minuscule frânturi, descompuse, aruncate peste tot. La început, este dorința de a culege toate aceste bucățele și de a le avea pe acceași tavă.
Însă viața complică lucrurile, indiciile sunt date pe parcurs, le poți culege abia după ce treci de niște etape.
Inițierea...O primă abilitate ar fi aceea de a-ți păstra răbdarea și determinarea.
Voință și motivație.
Să nu te descurajezi! Chiar dacă frânturile întârzie să apară. Să deschizi larg ochii, să privești în toate direcțiile având permanent în minte imaginea de ansamblu pe care vrei să o reconstruiești.
Consecvența, rămâne o piatră de hotar. Cu cât descoperi mai multe bucăți, cu atât imaginea ta reprezentând succesul se conturează mai bine, se materializează și îți călăuzește cu mai multă ușurință jocul acesta încâlcit spre final...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu