duminică, 6 iulie 2014

Când vezi defecte..iubești mai puțin...

Am găsit undeva lucrul acesta: "Când vezi defecte..iubești mai puțin"..iar în mintea mea s-au inghesuit întrebări:
- De ce vedem defectele și nu calitățile?
- De ce vedem paharul pe jumătate gol și nu paharul pe jumătate plin?
- De ce vedem norii și nu razele de soare?
- De ce criticăm când putem aprecia / urâm și nu iubim...
Irosim timp, energie...comparând...amânăm să facem lucruri care ne plac, să fim alături de oameni pe care îi iubim...
Amânăm să ne cerem iertare, să căutăm împăcare și apropiere...Amânăm să trăim. Amânăm să încercăm să credem, să fim fericiți, să iubim! Iar...când iubim...ar trebui să iubim și cu bune și cu rele...în traducere defecte și calități...
Defectele mele? Îmi aparțin în totalitate, mi le asum: asta sunt EU! Și cum am spus într-un articol trecut că: nu am să schimb pe cineva după mine...nici eu nu am să mă schimb..doar pentru a face pe plac cuiva...Nu. Am să mă schimb atunci când consider eu că trebuie. Este normal, nu? Eu sunt autorul propriei mele vieți...eu scriu...eu șterg...și tot eu desenez un zâmbet, atunci când în inima mea sălășluiește tristețea sau dezamăgirea...dar...le alung repede...deși, le mulțumesc, datorită lor îmi găsesc fericirea în lucruri mici, simple și le apreciez.
Da. Cred că a încerca să schimbi un om, denotă lipsa puterii de a-i accepta pe ceilalți așa cum sunt.
Mai este și vorba "contrastele se atrag". Perfect adevărată. O relație, de exemplu, fără discuții în contradictoriu, fără reproșuri..s-ar stinge, din cauza plictiselii și într-un final din cauza monotoniei...Lipsa defectelor atrage plictiseala...Dar...atenție nu mă refer la acele defecte duse la extrem și cultivate, ci la cele care pot fi remediate..
Nu am nimic de schimbat la mine, dar...știu să îi ascult pe cei din jur...încerc să îi înțeleg și încerc să mă fac înțeleasă. Conștientizarea defectului/defectelor mă face să mă concentrez pe calități...
De fapt, ce este un defect? Despre ce defect vorbesc?
Defectul este un aspect care te deranjează la ceilalți, este ceea ce te diferențiază de ceilalți...este un defect pentru că noi îl vedem defect.
Și nu. Eu nu am să spun:  "Eu am dreptate, eu văd lucrurile cum trebuie, dacă tu le vezi altfel înseamnă că greșești". Fiecare trebuie are dreptul să vadă lucrurile și din alte perspective, pentru că TU nu ești EU, iar EU nu sunt TU.
TU ce crezi despre defecte?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu